Pušten u rad novi prečistač otpadnih voda za opštinu Ada

Bez autora
Apr 01 2012

Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić u Molu u naselju Novo selo u petak je otvorio novoizgrađeni prečistač otpadnih voda - glavni kolektor za odvod otpadnih voda za opštinu Ada. Projekat je izveden u okviru programa IPA projekata koje finansira EU u okviru u prekogranične saradnje Srbija - Mađarska, uz podršku pokrajinske Vlade i lokalne samouprave. Projekat "Waterprotection" realizovan pod sloganom "Dobri susedi zajedno stvaraju budućnost" obezbediće za opštinu Ada mnogo kvalitetniji život, jer se radi o najmodernijem postrojenju - biološkom prečistaču otpadnih voda. Izgradnja prečistača u ataru Mola, omogućiće prečišćavanje otpadnih voda iz oko 3.000 domaćinstava Ade i Mola. Na taj način će se sprečiti da komunalne otpadne vode zagađuju zemljište, površinske i podzemne vode na ovom području. Do kraja ove godine trajaće neophodni režim probnog rada, a početkom 2013. sistem će biti u redovnoj upotrebi.

Pušten u rad novi prečistač otpadnih voda za opštinu AdaPredsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić u Molu u naselju Novo selo u petak je otvorio novoizgrađeni prečistač otpadnih voda - glavni kolektor za odvod otpadnih voda za opštinu Ada.

Projekat je izveden u okviru programa IPA projekata koje finansira EU u okviru u prekogranične saradnje Srbija - Mađarska, uz podršku pokrajinske Vlade i lokalne samouprave.

Projekat "Waterprotection" realizovan pod sloganom "Dobri susedi zajedno stvaraju budućnost" obezbediće za opštinu Ada mnogo kvalitetniji život, jer se radi o najmodernijem postrojenju - biološkom prečistaču otpadnih voda.

Izgradnja prečistača u ataru Mola, omogućiće prečišćavanje otpadnih voda iz oko 3.000 domaćinstava Ade i Mola. Na taj način će se sprečiti da komunalne otpadne vode zagađuju zemljište, površinske i podzemne vode na ovom području. Do kraja ove godine trajaće neophodni režim probnog rada, a početkom 2013. sistem će biti u redovnoj upotrebi.

Vrednost donacije od milion evra za ovaj projekat, dosad je najveći pojedinačni iznos donacije od strane EU u okviru realizacije IPA programa prekogranične saradnje u Pokrajini. 

Vojvodina je do sada uspela da realizuje 97 posto sredstava iz fondova EU što je više nego u većini evropskih regija. Kroz pokrajinski Fond za razvoj otvorena je mogućnost da svi iz Vojvodine, svaka opština, učestvuje u ovakvim projektima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik